måndag 27 februari 2012

Som att ha baksmälla utan att ha druckit en droppe alkohol

Så känns det dagen efter Oscar.Åter har man sett en tråkig förutsägbar gala som domineras av två filmer och alla andra kom i skymundan.

Mina slutsatser:
 Byt ut juryn!Vilka är ni?Träd fram och motivera era val!Det talades om hur det gick till 1929 eller vilket år det nu var.En tillställning som avklarades på 15 minuter och resultatet var känt i förväg.Det blev det ju nu åxå då för allas vår Mark Wahlberg.Har inte hunnit kolla upp om allt stämde som han läckte men i stora drag gjorde det väl det.
Hursomhelst,The Artist och Hugo kammade hem det mesta och det är två av dom filmer jag inte hann se.Säkert är det två storslagna fantastiska flmer men som sagt.Är dom så överlägsna så vore det lika  bra att återgå till 1929varianten.Man klarar av det hela på en kvart och vinnarna har blivit underrättade i förväg.


Så slipper vi hela spektaklet!

Billy Crystal var lite smårolig men inte mer än så. Tråkigt!!
Varför nominerar man stora duktiga skådisar som Gary Oldman och Brad Pitt och tvingar dit dom?Låter dom genomlida en trist gala där alla vet att dom ändå inte kommer att vinna?
Jag vet att Filip och Fredrik sa att Oldman tillhör dom stora och att Brad inte är där ännu och Brad själv med sin ödmjukhet skulle vara den första att hålla med dom men det är väl just det,ödmjukheten som bevisar storheten!
Brad och Angelina bjöds in för kändisfaktorn och det är ett högt pris dom får betala.Dom är två duktiga seriösa människor men veckotidningsskvaller och kändisskap gör att dom aldrig tas på allvar fullt ut.
Var fanns Ryan Gosling och Leonardo?
Just det!
Dom var inte ens nominerade vilket är skandal!
Var fanns Drive?Var fanns Tinker Tailor Soldier Spy?
Ja inte med bland Bästa Film och kan man säga annat än skandal åt det faktum att The Hope och Warhorse är nominerade men inte Drive och Tinker?
Jag njöt av både The Hope och Warhorse men det är lättviktare i jämförelse med Drive och Tinker!
Meryl istället för Viola....ja det var väl väntat även om det talades mycket om henne.
Jag beslöt mig för att inte se Iron Lady av politiska skäl.Orkar helt enkelt inte se något som kanske glorifierar Tatcher i dessa högertider.
Filip och Fredrik var inte sina vanliga roliga jag utan rätt avslagna men jag förstår dom för dom smittades väl av den trista galan. 
Tree of Life blev som väntat utan allt men det förändrar inte det faktum att det är en storslagen film och nästa år tror jag att jag gör en Malick eller en Woody Allen.
Jag stannar hemma!!

1 kommentar:

  1. Jag älskar ändå att en av oss tycker att Tree of life är en storslagen film och den andra tycker att den är superusel! Det visar att man kan tycka sååååå olika!
    Ozzy får en 3:a av mig! En Ok gala helt enkelt

    SvaraRadera