fredag 24 februari 2012

Prinsessor ,prinsar och hen

Att gå ut en dag som denna och säga avskaffa monarkin tror jag nästan skulle vara förenat med livsfara.Monarkins förespråkare blir alldeles vilda och får något aggressivt i tonen så fort man bara antyder något om det förlegade i att ha en monarki.Katrine Kleos  skriver en bra ledare idag om att lilla bebin som har fötts inte på något sätt skiljer sig från alla andra bebisar  och alla har dom rött blod för ingen föds med blått.Då blir folk som galna i kommentarsfältet.Ta inte ifrån oss sagorna!!!Det är nästan rörande och kanske har det något med just barndom och sagor att göra eller flockmentaliteten.Inte vet jag men ett vet jag och det är att Alex har rätt i att det är Nordkorea över aftonbladet och inte bara aftonbladet utan hela jävla landet börjar likna Nordkorea!
Du får inte kritisera Reinfeldt och Borg.Ej heller monarkin och media är nästan uteslutande borgerligt ägd och styrd. Du måste åxå se melodifestivalen och tycka att det är årets största händelse.Ja förrutom gårdagens händelse när en prinsessa föddes .
Något som upprör nordkoreanerna är åxå ett litet ord bestående av tre bokstäver.
Låt oss nu säga detta ord tillsammans;
HEN
Det var väl inte så farligt?
Katerina Janousch som jag trodde var en balanserad människa tappar helt fattningen i kvällsöppet och skriker barnmisshandel efter ett inslag om en familj som försöker uppfostra sina två små barn könsneutralt.Varför blir folket så upprörda?Varför känner dom sig hotade av  ett litet ord?Varför beter dom sig som om dom tror att dom ska bli kastrerade och varför har könsroller,manligt och kvinnligt blivit så viktigt igen?Har det något med tiden vi lever i att göra och dom högerideal som råder?
Såklart det har.Allt hänger ihop.
Så lustigt att dom som säger sig hylla mångfald och valfrihet,liberalerna är dom mest ofria.

Anita Schulman bedriver sitt eget krig mot genus och rasar mot ordet hen.Trots goda argument för i kommentarsfältet vägrar hon ta en seriös diskussion utan bemöter sina kritiker med hån istället.Övht är Anita Schulman svår att förstå.Hon är väldigt ytlig och utseendefixerad och följer mallen för många av dagens bloggar att ständigt fota sig själv,jag,jag.,jag och sedan få belöningen i kommentarerna i form av 20 st Guuud vad du är snygg men tillslut är det som ytligheten kväljer den ytlige och hon blir uttråkad och då söker hon konflikt och tar fram det tacksamma genuskortet.Hon påminner en hel del om Zytomierska.

Att båda är öppet moderater är inte direkt förvånande.
Så i Nordkorea idag gäller följande:
Bevara monarkin,Reinfeldt,Borg och könsrollerna!
Och klasskillnaderna! 

Själv har jag fött två prinsessor och tre prinsar!Jag minns när barn nr 3 anlände som var första prinsen. Så kom den lilla gulliga tanten som bodde under oss i vårt hus:Tänk sa hon,du har två små söta prinsessor och nu har du fått en liten prins åxå!
När femman anlände,prins nr 3 i tronföljden så brukade jag kalla honom lillprins bus.Inget jag själv kommit på utan det snodde jag från Spöket Laban.
Ja du Vickan alla är vi drottningar och kungar när vi föder barn och alla små bebisar är prinsar och prinsessor!
och blått blod kan ingen ha för blodet är rött och Rött är alltid rätt!!


 

2 kommentarer: